Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Мешканцям західних регіонів країни не треба платити за комунальні послуги, адже коли територію приєднають до Польщі чи Румунії, борги спишуть

У анонімних телеграм-каналах поширюють інформацію про те, що на тимчасово окупованих територіях російська влада нібито списує людям борги за комуналку. Автори таких повідомлень також стверджують, що і з поширенням чуток про те, що західні області України можуть відійти Польщі, Румунії, Словаччині чи Угорщині, людям, які проживають в цих областях, також нібито можна не платити за комуналку, адже потім борги спишуть, як це робить Росія.

По-перше, про приєднання західних областей до якоїсь іншої країни не йдеться. Це лише Росія напала на Україну з війною та прагне загарбати нашу територію. По-друге, можливо, Росія і списує борги на тимчасово окупованих територіях, однак у містах, де вже були російські війська, наразі є значні проблеми із комунікаціями, адже Росія цілеспрямовано руйнує українську інфраструктуу. Зокрема, влаштовує вибухи на водоканалах тощо, а через ракетні й інші обстріли у містах зникає електроенергія, газ. Крім цього, такий меседж є небезпечним, адже він ніби говорить українцям про те, що здаватися Росії — вигідно, адже у такий спосіб не треба буде платити за комунальні послуги й можна буде зекономити.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join