Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Маріанна Вишемірська з маріупольського пологового розвінчала фейки російських чиновників

До війни Маріанна займалася рекламою косметики у своєму блозі. В одному прокремлівському телеграм-каналі з'явилася брехня, що фотографії з пологового були постановочними. На тій підставі, що Маріанна була б'юті-блогером, автори заявили, що вона – актриса, загримована під жертву. Цю брехню багаторазово повторили високопоставлені російські чиновники та російські державні ЗМІ. «Це було неприємно чути, бо я це все справді пережила», – каже Маріанна.

Серед людей, яких вона вважала за друзів, є ті, хто не вірить їй. Наприклад, бьюті-блогер Ярослава, яка живе в Росії, вірить твердженням російського телебачення про те, що Маріанна брала участь у постановці.

«Я думаю, що Маріанна зіграла свою роль. Що Україні треба було, щоб українські військові могли звалити все на Росію», – сказала Ярослава. З того часу вона відфоловила колишню подругу в інстаграмі і більше з нею не розмовляє. «Прикро, звичайно, коли знайомі вірять у щось, чого я не робила, на що я не здатна, тому що для мене совість завжди була над усе», – відповідає на це Маріанна. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join