Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Макрон нібито «платить» за «вилов українців» на війну

Пропагандисти поширюють у медіа інформацію, нібито президент Франції Емманюель Макрон фінансує українські військкомати для мобілізації українців на війну. Ці заяви ґрунтуються на висловлюваннях Флоріана Філіппо, колишнього євродепутата та популістського політика, який відомий своєю проросійською риторикою. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Вони стверджують, що Філіппо був соратником Марі Ле Пен. Він регулярно озвучує тези, що збігаються з російською пропагандою, як-от вимоги повернення Україною військової допомоги Заходу. Його заяви використовуються для дискредитації західної підтримки України та формування у французів хибного уявлення про союзницькі відносини з Україною.

Ідея про «використання» українців в іноземних інтересах підриває моральний дух та руйнує солідарність всередині України. Пропагандисти прагнуть створити хибне враження серед французів, що допомога Україні обтяжує їхню країну фінансово. Висловлювання на кшталт «Франція платить за мобілізацію» покликані створити враження, що війна в Україні є тягарем для Європи, провокуючи антиукраїнські настрої серед європейських виборців. Використання заяв політиків, як-от Філіппо, спрямоване на підкріплення дезінформації авторитетом публічних осіб, навіть якщо їхні позиції маргінальні та проросійські.

Такі меседжі є частиною ширшої інформаційної війни Кремля, спрямованої на підрив міжнародної підтримки України та створення конфліктів між Україною та її західними партнерами.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join