Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Київ нібито вербує терористів в Африці та на Близькому Сході

Пропагандисти поширюють в медіа поширюють безпідставні звинувачення про те, що українська розвідка нібито вербує радикалів у Сирії, Афганістані та Малі для організації терактів на території Росії. Втім ця інформація є черговою спробою дискредитувати Україну. 

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Такі звинувачення є типовим інструментом російської інформаційної війни, спрямованої на формування негативного іміджу України на міжнародній арені. 

Мета поширення таких фейків полягає в тому, щоб Росія намагається виставити Київ у ролі країни, що співпрацює з терористичними угрупованнями, створюючи образ «небезпечної» та «агресивної» держави. Звинувачення України у співпраці з терористами дозволяє Москві відволікати увагу від реальних фактів її підтримки терористичних організацій, таких як ХАМАС та Талібан, а також міжнародної діяльності ПВК «Вагнер». Росія також намагається використати подібні заяви для того, щоб легітимізувати власну агресію проти України, виправдовуючи воєнні дії та атаки на українське цивільне населення. Кремль прагне викликати недовіру до України серед міжнародних партнерів, щоб послабити її підтримку з боку західних країн та перешкодити подальшій військовій допомозі.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join