Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Компанія, яка виготовляє байрактари, погодилася співпрацювати з Росією

Таку тезу активно поширюють російські пропагандистські медіа посилаючись нібито на інформацію в турецьких медіа. Однак це — неправда.

Компанія, яка виготовляє безпілотники, відмовилася співпрацювати з Росією. Як пише Центр протидії дезінформації, деякі турецькі медіа написали про те, що Росія та Об’єднані Арабські Емірати бажають співпрацювати з Baykar у виробництві безпілотників Bayraktar. За даними Центру, російська пропаганда стверджує, що начебто питання співробітництва Росії із компанією вже вирішене. Хоча насправді ж турецькі медіа пишуть про те, що, незважаючи на прохання російської сторони, генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар категорично відмовив агресору та заявив, що турецький «Bayraktar TB2 ніколи не буде проданий у Росію». Водночас співробітництво з Україною продовжується.

Поширюючи такі тези російська пропаганда прагне переконати світ, що кількість її партнерів та підтримки, — постійно зростає. Тим самим нібито демонструючи, що компанії, які тривалий час підтримували Україну в цій війні, тепер підтримуватимуть РФ.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join