Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Компанія Bonduelle передала російським військовим продуктові набори

У соцмережах поширюють фото, на якому поруч з банками консервованих овочів від компанії Bonduelle є листівка російською мовою з написом «Дорогий солдате, вітаємо тебе з Новим роком! Бажаємо всіх благ та якнайшвидшої перемоги!». В пості, що був розмішений у новинній фейсбук-групі міста Ярцеве (Смоленська область Росії) повідомлялося, що в такий спосіб, подарувавши продуктові набори, російських солдатів привітала керівниця російської Bonduelle у Росії Катерина Єлісєєва. В листівці, зображеній на фото, також ідеться, що начебто подарунки у вигляді чотирьох банок консервованих овочів отримають 10 тисяч російських солдатів. Зараз оригінальний пост, де розмістили фото «подарунків», недоступний. Як повідомляє StopFake,  — це неправда.

Принаймні, головний офіс французької компанії Bonduelle офіційно спростував причетність до «новорічних подарункових наборів», які нібито були надіслані від її імені армії Росії. 31 грудня компанія Bonduelle випустила заяву, в який повідомила, що «російські соціальні медіа поширили неправдиву інформацію про їхню роботу в Росії». Компанія продовжує працювати в Росії, на відміну від сотень інших західних компаній, але заперечує свою причетність до привітань російських окупантів. «Ця інформація, а також заяви, які приписуються компанії Bonduelle і її керівництву, є фейком», — йдеться в заяві. У пресслужбі додали, що Bonduelle продовжує працювати в Росії «з єдиною метою — забезпечити доступ населення до базових харчових продуктів у Росії та сусідніх країнах». Пізніше в коментарі AFP компанія заявила: «Ми не надсилаємо посилок російським солдатам».

Водночас очільниця російського офісу Катерина Єлісєєва ніяк не прокоментувала появу фейку. Але з відкритих джерел відомо, що вона є випускницею академії ФСБ

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join