Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Керівник української розвідки Кирило Буданов пригрозив Росії терактами.

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ. У своїх повідомленнях кремлівські медіа посилаються на газету Financial Times. Мовляв, керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов нібито «погрозив Росії терактами та диверсіями на її території» і про це пише британське медіа. Як пишуть фактчекери зі StopFake, пропагандисти заявляють, що ліквідація колаборантів та представників так званої «нової влади» на території окупованих Росією областей України є нічим іншим, як терористичними актами. На сайті Financial Times вийшло інтерв'ю керівника української військової розвідки Кирила Буданова із заголовком «Голова військової розвідки України заявив, що відступ у Сєвєродонецьку є "тактичним"». Як пише StopFake, у ньому Буданов серед іншого згадав і про партизанську боротьбу на окупованих Росією територіях України, а також диверсійну роботу на території Росії. Він заявив, що партизанський рух на Херсонщині посилюється, зокрема було підірвано два автомобілі, внаслідок чого помер призначений російськими окупаційними силами чиновник. Однак Буданов не погрожував терактами Росії. 

За інформацією фактчекерів, згідно з нормами міжнародного права військові об'єкти, склади пального та нафтопереробні заводи є законними військовими цілями для України, а отже, мова тут зовсім не про теракти. Тим більше, глава української розвідки не підтвердив причетність України до цих атак. Кирило Буданов сказав, що атаки та диверсії проти російських окупаційних сил «проходять повсюдно, і вони були і будуть проводитися в Росії та в багатьох інших місцях». Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join