Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Капітаном корабля, який врізався в міст у Балтиморі (США), нібито був громадянин України

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, що капітаном контейнеровоза Dali, який 26 березня 2024 року врізався в міст в американському Балтиморі, нібито був громадянин України. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, повідомляють фахівці з проєкту VoxCheck. Українець не керував цим судном під час зіткнення.

Судноплавна компанія Synergy Marine Group, яка керує судном Dali, повідомила, що на борту було 22 члени екіпажу, усі з них — індійці за походженням. Також компанія підтвердила незалежним фактчекерам з Associated Press, що обидва капітани контейнеровоза були громадянами США.

Під час проходження мосту судно втратило керування. Однак зіткнення не було навмисним, а сталося випадково, про що повідомив Президент США Джо Байден. Експерти в морській галузі кажуть, що ймовірною причиною зіткнення могла бути помилка членів екіпажу або несправність механізмів керування судна. 

Агітпроп вкотре намагається звинуватити Україну у світових бідах. Раніше ми спростовували інформацію, що «Празький стрілець» нібито виявився українцем.

Скриншот VoxCheck
Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join