Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Ілон Маск прокоментував у твітері, що оточення Бахмута — «це добре»

Таку інформацію поширили у соціальних мережах, зокрема у телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що нібито Ілон Маск у твітері написав, що Бахмут «майже оточений, і це добре». Це — неправда. 

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту VoxCheck, які визначили, що  відповідь «і це добре» стосувалася іншого треду, а не Бахмута.  Як пояснюють фактчекери, коментар «It`s good» Ілон Маск написав у відповідь одному з користувачів, і це видно зі скриншотів, які поширюють пропагандисти. За допомогою пошуку вони знайшли саме цю відповідь. Вона ніяк не повʼязана з Бахмутом, адже цей коментар Маска у треді про матраци, які можуть регулювати температуру.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join