Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Французьке видання Charlie Hedbo нібито випустило обкладинку з французьким військовим у вигляді мерця

Мережею поширюють нібито нову обкладинку французького сатиричного видання Charlie Hebdo. На малюнку зображений французький військовий у вигляді мерця. На картинці також є підпис: «Холодний, смердючий, дірявий, зроблений у Франції, але не сир».

Проаналізували кейс аналітики VoxCheck і з’ясували, що такої обкладинки не мав жоден із випусків журналу Charlie Hebdo. На фейковій обкладинці  вказано, що це випуск №1659 від 7 травня 2024 року, але на офіційному сайті видання  є оригінальний випуск журналу за  вказаний період, який був також опублікований під номером 1659 і мав інакшу обкладинку. 

Зображення на фейковій обкладинці ймовірно є іронізуванням над словами Президента Франції Емманюеля Макрона про відправлення французьких військ до України. В лютому 2024 року Макрон сказав, що що не виключає можливості відправлення військ країн НАТО в Україну, щоб допомогти Києву стримати агресію Росії. 

На початку травня ворожий агітпроп поширював фейк про про розгортання в українському місті Слов'янськ перших 100 французьких військових для підтримки 54 бригади ЗСУ. У МЗС Франції офіційно спростували цей вкид. "Франція не вводила війська в Україну", - йшлося у заяві.

Вже наприкінці травня Франція та Україна підписали угоду про військову підготовку українських військовослужбовців французькими інструкторами.  

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join