Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Фейк про те, що у Черкасах ритуальна компанія видавала листівки з написом «зазделегідь попіклуйся про свого чоловіка»

У анонімних телеграм-каналах пишуть, що Черкаське ритуальне агентство «Янгол» у своєму рекламному оголошенні зі слоганом «подбай про свого чоловіка заздалегідь» пропонує містянам знижки на послуги з поховання. 

Проте журналісти Укрінформу встановили, що такий буклет підробили, оскільки ритуальної агенції з назвою «Янгол» у Черкасах і Черкаській області взагалі нема. 

«Шаблон для так званого оголошення можна знайти на сайті російської школи з вивчення сербської мови. Єдине, що змінили пропагандисти, — замалювали один з елементів орнаменту за допомогою графічного редактора», — додають фактчекери.

Читайте ще: Брехня, як українці сплюндрували могилу загиблого у Маріуполі бійця.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join