Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Диверсанти додають людей в групи начебто допомоги, видаючи себе за місцевих

В різних городах, зокрема Києві та Харкові, людям в месенджерах пропонують приєднуватися до різних місцевих груп начебто для допомоги один-одному. Наприклад, в Харкові одна з таких груп має назву «Перекличка районов» - про це повідомляє народна депутатка з Харкова Вікторія Кінзбурська. «Якщо вас автоматично додали до чату під назвою "Перекличка районів" відразу віддаляйтеся звідти - там половина диверсантів, дізнаються дані по місту», - написала вона. Про подібні групи та чати повідомляє і Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України: «Увага! У мережі шириться інформація про те, що людей у Києві, Харкові та інших містах додають у чати, начебто для допомоги один-одному. Існують загрози, що такі канали створені для диверсантів, щоб увести в оману людей та приспати увагу».

Будьте уважні, стежте за тим, в до яких груп приєднуєтеся та що повідомляєте невідомим користувачам.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join