Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Донька Зеленського назвала свого батька нацистом

Таку інформацію поширюють користувачі соцмереж. Пости про те, що Олпександра Зеленська нібито вважає свого батька нацистом та вбивцею народу опублікували двома мовами — російською та грузинською. У пості йдеться, що донька президента Зеленського втекла до Польщі, адже вважає батька нацистом та вбивцею українців. До постів додається фото молодої жінки, яка сидить в машині і плаче. Однак як зв'ясували фактчекери з Mythdetector, людина на фото не Олександра Зеленська, а кадр вирізаний з відео, опублікованого в 2017 році, на якому російськомовна жінка плаче через те, що її чоловік не купив їй новий iPhone. Ймовірно, першоджерелом інформації про те, що Олександра Зеленська вважає свого батька нацистом є російський сайт 9111.ru. Як пишуть фактчекери, те, що на фото не донька Зеленського, добре видно якщо порівняти світлину із фотографією справжньої Олександри.

Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join