Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Дезінформація про українських волонтерів, які нібито передають російські продукти з Курської області для бійців ЗСУ на Харківщині

У російських телеграм-каналах поширили фото продуктів начебто з Курської області, які «награбувала» 82 ОДШБр. Військовослужбовці цього підрозділу буцімто через волонтерів передають продукцію з території Росії для бійців цієї ж бригади, що перебувають на Харківщині. 

Проте це ― неправда, пишуть у проєкті VoxCheck. Навпаки, у відповідному дописі волонтери вказують, що продукти відправляють військовим саме в Курську область, а не з неї. До того ж на продуктах помітні українські назви, а частина з них — це свіжа випічка, яку навряд би робили в зоні бойових дій. Ще на фото помітні різні консервації — їх заготували українські волонтери, які допомагають 82 ОДШБр.

Цим фейком росіяни прагнуть у черговий раз дискредитувати українських волонтерів. Раніше ми спростовували інформацію, що українські волонтери нібито передали військовим окопну свічку, яка вибухнула.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join