Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Британські газети опублікували на обкладинках карикатури на візит Зеленського

У телеграм-каналах поширили повідомлення, що нібито після візиту президента України Володимира Зеленського до Лондона британські газети Evening Standard і The Times на перших шпальтах опублікували карикатури на нього.

Мовляв, газета Evening Standard опублікувала, як Зеленський після візиту тягне літак, а The Times — карикатуру, яка показує лицемірство прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака і президента Франції Еммануеля Макрона. Нібито їхнє «так» на благання Зеленського про надання винищувачів означає насправді одне велике «Ні».

Нібито цю карикатуру опублікувала газета Evening Standard
А цю карикатуру нібито опублікувала на першій шпальті газета The Times

Насправді жодне з цих британських видань не публікувало карикатур на Зеленського на першій шпальті. 

Газета Evening Standard на першій шпальті опублікувала, як Ріші Сунак привітно обіймає Зеленського. На ще одній фотографії вони спільно йдуть Лондоном.

Газета The Times на своїй першій шпальті номера за 9 лютого опублікувала портрет Зеленського з жестом перемоги, який колись показав Вінстон Черчилль.

10 лютого у The Times у розділі «Коментарі» вийшла колонка Роса Кларка, яку проілюстрували карикатурою, де зображений Зеленський з європейськими лідерами, але її не винесли на першу шпальту. 

За допомогою таких фейкових перших шпальт Росія нав’язує аудиторії власне трактування візиту Зеленського до Великої Британії, Франції та Бельгії. Відразу після візиту в телеграм-каналах пропагандисти писали, що Зеленський сфотографувався на тлі британського танка — це максимум того, що він може отримати від поїздки; візит до Європарламенту не матиме результатів; Зеленський у 2023 більше їздитиме Європою, зокрема через вибори; Поїздкою Зеленського по Європі «гасять» корупційний скандал в Україні тощо.

«Детектор медіа» зібрав ілюстрації усіх перших шпальт британських видань, де зобразили візит президента України до Лондона.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join