Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Брехня рупорів Кремля про те, що ЗСУ на Курщині створили «концентраційні табори»

Спікерка МЗС Росії Марія Захарова вкотре заявила, що в Курській області українські військові буцімто «під дулами автоматів» заганяють у «концентраційні табори» цивільних росіян. Ідентичну заяву зробив і постійний представник Росії при ООН Василь Небензя. Також він додав, що «від 70 до 100 цивільних зазнавали насильства в підвалах Суджанського інтернату». 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності, про що повідомляють у Центрі протидії дезінформації

Цим фейком Москва намагається змістити фокус уваги з російських фільтраційних таборів, які масово створюють росіяни на окупованих територіях України з початку повномасштабної війни, тим самим порушуючи міжнародне гуманітарне право. Однак жодні фейки кремлівської пропаганди не знімають з Росії відповідальності за її воєнні злочини.

У ЦПД додають, що за допомогою «фільтраційних заходів» російські окупанти виявляють нелояльних і залякують цивільних українців. Багато з тих, хто не пройшов фільтрацію, опинялися в російських тюрмах, піддавалися тортурам тощо. 

Раніше ми фіксували фейк, який полягав у тому, що «найманці» ЗСУ нібито проявили надзвичайну жорстокість щодо жителів Курської області.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join