Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Бразильська компанія використала фото Зеленського для реклами презервативів

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах. Зокрема, у грузинськомовному сегменті фейсбука. У дописах ідеться, що бразильська компанія Platinum Studio нібито випустила рекламу презервативів із карикатурою на українського президента Володимира Зеленського. До таких дописів додають фото буцімто тієї реклами й напис: «Деяким людям не варто було народжуватися». Проте це — фейк.

Бразильська компанія не випускала таку рекламу із зображенням Зеленського, хоча випускала карикатури із зображеннями інших політиків, замотаних у презерватив. У 2017-2019 роках компанія «Platinum Studio» створила карикатури лише на трьох осіб: Володимира Путіна, Дональда Трампа та Кім Чен Іна.

Як пишуть аналітики проєкту Myth Detector, карикатури із зображенням Зеленського немає ні на сторінках компанії, ні серед робіт авторів. Також на трьох оригінальних карикатурах як одяг героїв, так і їхні пози відрізняються. Крім того, усі три політики намагаються вилізти з презерватива та мають сердиті вирази обличчя. Натомість на нібито карикатурі з Зеленським його поза та одяг ідентичні Трамповим, змінено лише колір краватки. Російська пропаганда вже не вперше поширює фейкові карикатури на Зеленського.

У такий спосіб пропагандисти хочуть продемонструвати, що ставлення до Зеленського у світі змінюється, адже його нібито вже зображують не як героя та поважного президента, а як клоуна, зневажають його тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join