Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Більшість мешканців Запорізької області «мріють» про приєднання Росії.

Про це повідомляють російські медіа з посиланням на самопроголошеного «керівника» окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького. Згідно з повідомленнями, нібито понад 60% жителів Запорізької області бачать території регіону в складі Росії у статусі окремого суб’єкта. Це — неправда.

Як пише видання Індустріалка, на 11 вересня окупанти призначили голосування, однак Балицький вже тепер стверджує, що «звільнена частина Запорізької області через референдум увійде до складу Росії» й таке рішення нібито підтримають 60% мешканців. На заяви Балицького відреагували Мелітопольські партизани, які в листівках попереджають колаборанта про те, що «українська ніч вже близько» та покарання неминуче. Результати реальних соціологічних досліджень, проведених в Україні, спростовують фейки російських пропагандистів. Абсолютна більшість (89%) опитаних підтримують визнання дій російських військ в Україні геноцидом українського народу. 76% – виступають за заборону використання символів Z та V, що використовуються на російській військовій техніці, 74% – за заборону «георгіївської» стрічки в Україні (5 років тому було лише 45%). Нещодавно проросійська пропаганда поширювала фейки про те, що нібито влада та мешканці Харківської області «хочуть до складу Росії». Дії окупантів на території тимчасово окупованих Запорізької та Херсонської областей такі ж самі, як і в 2014 році в тимчасово окупованому Криму, Донецькій та Луганській областях – незаконний референдум, результати якого відомі заздалегідь.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join