Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Більша частина українського зерна прямує не до країн, що найбільше його потребують

Україна переважно експортує зерно до Європи, а не до країн Азії та Африки, які його найбільше потребують. Цей фейк поширили російські ЗМІ. Вони посилаються на слова лідера РФ Путіна, які він вимовив під час одного з виступів, що лише 60 тисяч тонн зерна, вивезеного з України, було надіслано до країн, що розвиваються. А більша частина, мовляв, «була доставлена до країн Євросоюзу».

Цей фейк спростували у Великій Британії. Відповідна заява з'явилася у Twitter міністерства оборони Великої Британії. «Твердження Путіна не відповідає дійсності. Близько 30% вантажів було відправлено у малозабезпечені країни Африки, Середнього Сходу та Азії. Росія проводить цілеспрямовану стратегію дезінформації, намагаючись зняти з себе відповідальність за проблеми продовольчої безпеки, дискредитувати Україну та мінімізувати протидію своєму вторгненню».

Також цей фейк неодноразово спростовували в Україні, зокрема, Міністерство інфраструктури. Його росіяни поширюють, щоб дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти, втрутитися в її міжнародну торгівлю та виправдати свою військову присутність у водах Чорного моря.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join