Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake BBC зняло відео про причетність України до обстрілу Краматорська

У мережі розповсюджують фейкове відео з логотипом BBC News, у якому йдеться про те, що Україна начебто несе відповідальність за ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську, унаслідок якого загинуло близько 60 цивільних мешканців. ВВС заперечило причетність до цього відео та повідомило, що вживає кроків, щоби це відео було видалено. Раніше російські пропагандисти поширювали фейки, що нібито «українські військові обстріляли вокзал в Краматорську», «Росія не використовує комплекси "Точка-У"», «ЗСУ використовують мирне населення як "живий щит", тому розстріляли вокзал у Краматорську», «серійний номер доводить, що ракета, яку випустили по вокзалу в Краматорську, належить ЗСУ» — спростування читайте нижче.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join