Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Американці розводили кліщів в Україні, щоб збільшити захворюваність на бореліоз у прикордонних районах Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на Міністерство оборони Росії. Нібито вчені Техаського університету досліджували кліщів на території України й дослідження співпало з різким збільшенням чисельності кліщів в російських регіонах, що межують з Україною, і зростанням числа випадків захворювання на бореліоз (хворобу Лайма). Це — фейк.

З початку вторгнення в Україну росіяни неодноразово заявляли, що США створили лабораторії для розробки біологічної зброї. Як пише польське видання Wiadomosti, дослідження хвороби Лайма опубліковане в журналі BMJ Global Health. Для публікації вчені проаналізували результати 137 досліджень, проведених до 2021 року за участю майже 160 тисяч осіб. Науковці отримали статистику щодо імунітету проти бактерій Лайма у Східній Європі, Східній Азії, Західній Європі та країнах Карибського басейну. Тобто дослідження проводились у багатьох країнах, але лише росіяни стверджують, що їм намагались нашкодити. Росія вкотре маніпулює інформацією щоб підтвердити надумані тези про американські біолабораторії в Україні, які нібито стали однією з причин вторгнення в Україну.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join