Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Американські військові аналітики визнали поразку Заходу у війні в Україні

Кремлівські пропагандистські медіа поширюють статтю із заголовком «Захід програв. У США розкрили правду про український контрнаступ». У тексті військові експерти Майкл Кофман та Роб Лі нібито прокоментували війну в Україні. Вони буцімто заявили, що «Захід покладає надії на український контрнаступ, але його результат навряд чи виправдає надії, натомість дасть перевагу Росії», і начебто зазначили, що «Путін може припустити, що цей наступ є найвищою точкою західної допомоги Україні й що згодом Росія буде здатна виснажити ЗСУ». Це — фейк.

На кейс звернули увагу фахівці проєкту The Insider. Насправді стаття Кофмана і Лі про те, що майбутній наступ України, хоч би яким успішним він був, не призведе до негайного закінчення війни і що потрібно готуватися до затяжного конфлікту.

«Україна цілком може досягти успіху на полі бою, але потрібен час, щоб перетворити військові перемоги на політичні результати», — йдеться в статті. Також експерти зазначили, що навіть якщо Україна здобуде воєнну перемогу чи серію перемог, це не означатиме, що війна на цьому закінчиться. Однак про перевагу Росії на полі бою чи визнання поразки Заходу мова не йде.

У такий спосіб російські пропагандисти продовжують просувати наратив про те, що Україна залежить від Заходу та його інтересів у війні, й хоче деморалізувати українців. Мовляв, погляньте, в перемогу України не вірять навіть американські військові експерти. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що Україна — інструмент Заходу для підриву російської державності.

Author: Марина Крижня,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join