Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Захід постачає Україні зброю й тим самим порушує міжнародне право

Тезу про те, що Захід порушує міжнародне право, постачаючи зброю Україні, просував Путін на зустрічі з воєнкорами. Також він заявив: «У нас багато боєприпасів зі збідненим ураном, ми будемо застосовувати у відповідь».

Така теза — безпідставна. Анексувавши частину території України, здійснивши широкомасштабний наступ та вчиняючи воєнні злочини з моменту вторгнення, Росія порушує міжнародне право та низку міжнародних угод у сфері безпеки. Зокрема, ігнорує договори, які гарантують суверенну рівність і територіальну цілісність держав, а також норми права, що регулюють основні засади ведення війни. 

У травні Росія ініціювала засідання Радбезу ООН щодо постачання західної зброї Україні. Тоді представник Японії в ООН заявив, що Україна борониться від агресії, а міжнародна спільнота надає допомогу, «щоб запанував мир і безпека у світі».

А представник Франції в ООН Ніколя де Рів'єр наголосив на тому, що західні партнери постачають Україні зброю легально. У той час як Росія купує озброєння нелегально, щоб поповнити свої запаси. «Росія купує дрони в Ірану, а ракети і боєприпаси у Північної Кореї. Цими діями Росія порушує резолюцію ООН», — заявив Ніколя де Рів'єр.

Поширюючи цей меседж, Росія намагається дискредитувати західних партнерів та виставити їх порушниками міжнародного права. У такий спосіб пропагандисти намагаються відвернути міжнародну увагу від російських воєнних злочинів, порушення прав та договорів і перекласти відповідальність за скоєне на інших. Раніше «Детектор медіа» розповідав про меседж, що Україна — інструмент Заходу для підриву російської державності.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join