Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Володимира Зеленського освистали під час візиту до Чехії

У польському сегменті фейсбуку поширюють відеозапис візиту Президента України до Праги. Під час зустрічі з Президентом Чехії Петром Павлом Зеленського буцімто освистали. Відео також супроводжується підписом: «Телебачення цього не покаже! Зеленського освистали в Чехії». Це — фейк.

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту Demagog. Володимир Зеленський справді зустрівся з Президентом Чехії Петром Павлом 6 липня 2023 року, проте його ніхто не освистав. Відео, поширене у фейсбуці, — відредаговане. Оригінальний запис із зустрічі виклали CNN Prima News, на фоні чути тільки музику.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати допомогу Чехії, переконати всіх у тому, що захід уже втомився від війни й не на боці України. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що Зеленський звернувся до французів на тлі протестів та заявив, що спокій повернеться з Україною.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join