Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна нібито спробувала напасти на Бєлгородську область одночасно на трьох напрямках

Пропагандистські ресурси поширюють інформацію, що ЗСУ нібито за підтримки до 300 «іноземних найманців» спробували вторгнутися в Бєлгородську область Росії з району Одноробівки, Нєхотєєвки та Сідорошино. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на Міноборони Росії, а також на відповідну заяву Путіна.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій при МКІП. На територію Росії в Грайворонський район Бєлгородської області та Тьоткіно в Курській області зранку 12 березня заходили підрозділи легіону «Свобода Росії» (ЛСР), Російського добровольчого корпусу (РДК) та батальйону «Сибір». Вони складаються з етнічних російських емігрантів, полонених і колишніх російських військовослужбовців, які добровільно стали на захист України.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі Суспільному заявив, що на території Росії ці підрозділи діють як «самостійні структури та організації». Вони складаються з російських громадян і тому, відповідно, «знаходяться у себе вдома».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join