Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Російські кіберзлочинці потрапили під санкції трьох країн за поширення шкідливого програмного забезпечення

Російські кіберзлочинці з угруповання Evil Corp. потрапили під санкції з боку США, Великої Британії та Австралії. Про це пишуть фахівці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Це кіберугруповання відповідальне за створення і розповсюдження шкідливого програмного забезпечення Dridex, яке використовувалося для зараження комп'ютерів і викрадення облікових даних із сотень банків та фінансових установ у понад 40 країнах світу. Згідно з заявами Міністерства фінансів США та уряду Великої Британії, ці атаки завдали збитків американським та міжнародним фінансовим установам і їхнім клієнтам на понад $100 мільйонів.

Під санкції потрапили:

- Максим Якубець, який тривалий час очолював діяльність угруповання та розвивав тісні зв'язки між Evil Corp. та російськими спецслужбами, ФСБ і ГРУ.

- Едуард Бендерський, колишній офіцер ФСБ, та Олександр Риженков, друг Якубця, якого звинувачують у використанні шкідливої програми-вимагача BitPaymer для атак на американських громадян.

- Віктор Якубець, батько Максима Якубця.

Велика Британія ввела санкції проти 16 членів угруповання Evil Corp., які передбачають замороження активів і заборону на в'їзд до країни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join