Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Під приводом «молодіжних форумів» Росія промиває мізки українським дітям на ТОТ

Кремль продовжує вкладати багато ресурсів у пропаганду, спрямовану на дітей на тимчасово окупованих територіях України. Так, одним з інструментів просування російської пропаганди є так звані «молодіжні форуми», до участі в яких росіяни та колаборанти намагаються залучити якомога більше молоді, обіцяючи дітям великі кар’єрні перспективи та отримання «компетенцій для самореалізації в Росії». Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Колаж Центру протидії дезінформації 

У ці дні в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області триває підготовка до проведення другого форуму «Юг молодой», куди організатори збираються привезти дітей з усіх тимчасово окупованих територій України. За оцінками окупантів, «форум» у Бердянську мають відвідати 800 учасників, пишуть у Центрі національного спротиву. Туди також мають приїхати російські пропагандисти з-поміж акторів, блогерів й інших діячів Кремля. 

Справжня мета подібних заходів полягає в наступному: 
– ідеологічно обробити дітей із ТОТ, пропагуючи серед них ненависть до України;
– посилити контроль за підлітками і юнацтвом через мережу молодіжних організацій; 
– пропагувати лояльність через обіцянки ілюзорних «перспектив»;
– посилити вплив окупаційних адміністрацій на всі сфери життя на ТОТ.

Росія продовжує реалізовувати політику, спрямовану на зміну національної самоідентифікації української молоді. Наприклад, у лютому 2024 року росіяни звозили українських дітей із ТОТ України на так званий «Всесвітній фестиваль молоді», де, зокрема, просували ідею вступу в російські молодіжні організації «в добровільно-примусовому порядку».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join