Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Фейкове попередження про «жорстокі відключення» від імені нібито «Укренерго»

У соціальній мережі Facebook від імені «Укренерго» поширюється реклама про «жорстокі відключення від електроенергії» в різних областях України. 

Однак у самому «Укренерго» спростували це повідомлення. Там пояснили, що компанія ніколи не публікує графіки погодинних відключень в регіонах. Також на неправдивість повідомлення вказують навіть граматичні помилки ― енергетики ніколи не напишуть «відключення від електроенергії». 

Публікуючи неправдиві повідомлення про відключення, недобросовісні люди в такий спосіб збільшують авдиторію своїх телеграм-каналів, додають в «Укренерго». Правдиву ж інформацію щодо відключень світла можна знайти на офіційних сторінках у соцмережах Міненерго, НЕК «Укренерго», вашого обленерго та місцевих органів влади. 

• Читайте також: Знеструмлення влітку нібито є штучно створеними українськими олігархами для наживи

Джерело: Укренерго

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join