Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Британські видання проігнорували саміт НАТО та участь Зеленського в ньому

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, 12 липня опублікували добірку обкладинок британських таблоїдів, де головною темою став секс-скандал за участю журналіста BBC. Агітпроп ставить риторичне питання: «Знайдіть хоча б слово про Україну та саміт НАТО…». Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Вони зазначають, що видання The Sun, Daily Mirror, Daily Star та інші «традиційно віддають перевагу саме "жовтій" тематиці». А одні з найпопулярніших та авторитетних суспільно-політичних видань, як-от The Times, The Independent, The Daily Telegraph і The Guardian, не тільки написали статті, а й на перших шпальтах висвітлили анонси матеріалів про Україну та саміт НАТО.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати Велику Британію та просувати думку про те, що Захід втомився від війни в Україні та ігнорує новини, пов’язані з нею. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що німецьке видання Handelsblatt опублікувало обкладинку з Володимиром Зеленським, який не може потрапити у двері НАТО.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join