Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Зловмисники пропонують українцям 200 гривень за голосування в нібито «онлайн-батлі» між телеканалами «1+1» та «Інтер»

За даними MediaSapiens, пропозиції проголосувати за один з телеканалів розсилають користувачам в особисті повідомлення. У текст повідомлення додають посилання на «голосування», яке створили через російську Tilda. Проте у повідомленні не розповідають ні про умови, причини та інші деталі так званого голосування. Шахраї лише пропонують обрати між «1+1» та «Інтер», а потім просять увійти в акаунт в Instagram і ввести ваші дані для входу в соцмережу. Зрозуміло, що ніяких грошей після цього люди не отримують, бо це типова шахрайська схема. За даними MediaSapiens, після цього акаунти користувачів зламують та розсилають з їхній сторінок повідомлення «з проханням позичити 3000 гривень». MediaSapiens застерігає: якщо ви стали жертвою шахрайської схеми й надали шахраям свої дані для входу в соцмережі або дані банківської картки, варто негайно замінити паролі для входу, змінити СVV-код банківської картки або перевипустити картку.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join