Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Заблоковано телеграм-канал про теракти у Львові, який вели з території Росії

У Львові в телеграм-каналі поширювали інформацію про можливі теракти в школах. Канал швидко набув популярності, досягнувши понад 2500 учасників перед тим, як його заблокували. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Як зазначило МВС України, канал адмініструвався з території Росії. Це черговий випадок дезінформації, спрямованої на поширення паніки та дестабілізацію ситуації в Україні. Загрози терактів у львівських школах, згадані в каналі, не мають жодних підтверджень.

Залякування населення й поширення чуток про можливі теракти в навчальних закладах створює страх і невпевненість у безпеці. Такі повідомлення викликають тривогу серед батьків і школярів, що негативно впливає на моральний стан населення. Через поширення чуток і панічних настроїв, пропаганда намагається підірвати довіру до місцевої влади та правоохоронних органів, змусивши громадян вважати, що влада не здатна забезпечити безпеку у власній країні. Фейкові загрози та маніпулятивні заяви сприяють дезорієнтації в інформаційному просторі, знижуючи довіру до офіційних джерел інформації та посилюючи віру в анонімні канали, які поширюють неправдиві новини. Ця дезінформація відволікає громадян від важливих подій, концентруючи увагу на вигаданих загрозах, що водночас дає Росії простір для реалізації своїх агресивних планів. Поширення страху через соціальні мережі та месенджери є інструментом гібридної війни, який використовує Росія для посилення тиску на українське суспільство та деморалізації громадян під час війни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join