Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Європейці панікують через скорочення поставок російського газу

Таку тезу поширюють у соціальних мережах російською мовою та на сторінках кремлівських пропагандистських медіа.

У повідомленнях стверджують, що в Європі нібито почалася паніка після заяви «Газпрому» про скорочення постачання газу. Такі висновки пропагандисти роблять прочитавши колонку оглядача Джейкоба Пола для видання Express. Але це — маніпуляція.

Насправді у статті на сайті Express немає нічого про те, що в Європі почалася паніка через скорочення поставок російського газу. Як пише StopFake, автор матеріалу описує ситуацію, що склалася, — «газовий шантаж» з боку Росії і описує план Євросоюзу щодо поступового скорочення залежності від російських енергоносіїв. У статті аналізують ситуацію, що склалася в Німеччині, яка отримувала 55% газу з Росії, але в той же час у статті обговорюються способи виходу країни з енергетичної залежності.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join