Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Європейці не бажають, щоби Україна вступала в ЄС

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ та анонімні телеграм-канали. У повідомленнях запевняють, що «жителі Європи не хочуть приймати Україну в ЄС». Однак це — маніпуляція. Як пише StopFake, у повідомленнях пропагандисти роблять висновок на підставі лише кількох коментарів читачів австрійської газети Heute, що, насправді, не є репрезентативним для опису поглядів усієї Європи, у тому числі й у самій Австрії. «Насправді опитування громадської думки Французького інституту громадської думки та Euroskopia вказують на те, що ідея вступу України до Європейського Союзу має сильну підтримку в тих країнах ЄС, де проводилося опитування», — пишуть фактчекери.

Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join