Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Як Росія маніпулює цифрами, щоб створити ілюзію «процвітання» на окупованих територіях

Росіяни поширюють інформацію, що обсяги виплавки сталі на окупованих територіях нібито зросли на 25% упродовж 2023 року ― ідеться про 2,33 млн тонн. Повідомляючи це, пропагандисти посилаються на російського міністра промисловості та торгівлі Антона Аліханова.

Проте насправді наведені російським урядовцем цифри є мізерними в порівнянні з обсягами роботи металургійної галузі в регіоні до повномасштабного вторгнення та окупації. Один лише завод «Азовсталь», який росіяни знищили масованими обстрілами, у 2021 році виробив сталі вдвічі більше, ніж уся нинішня металургійна промисловість на окупованих територіях. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації.

Розповідаючи про «успіхи», російський міністр просуває пропагандистський наратив, що Росія нібито приносить стабільність, інвестиції та економічний розвиток в окуповані регіони, чого начебто не було під контролем України. У такий спосіб він намагається виправдати окупацію українських територій і створити ілюзію великих перспектив для регіону. 

Раніше ми писали, що на окупованих територіях Кремль активізував заходи так званого «побєдобєсія».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join