Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Видання The Times опублікувало інформацію про шокові втрати в лавах української армії

Така інформація з’явилася у російських пропагандистських медіа. Зокрема, у повідомленнях йшлося, що видання The Times нібито опублікувало інформацію про втрати в ЗСУ, які шокували громадськість. Мовляв, втрати настільки великі, що шокують не лише громадськість, а й інструкторів НАТО. Нібито Альянс раніше з таким не стикався. Автори повідомлень також додають, що британське видання нібито стверджує, що характер поранень тяжкий, і медикам потрібно постійно обирати, «кому жити, а кому помирати». Проте це — фейк. Видання не публікувало матеріалів подібного змісту.

На кейс звернули увагу фактчекери The Insider. Насправді в The Time вийшов матеріал із назвою «Путінські війська на Донбасі зайдуть у глухий кут, стверджує Київ». У статті йдеться, що Зеленський заявив, що його солдати щодня вбивають сотні бойовиків «Вагнера», коли вони намагаються обійти місто з флангу, водночас починаючи лобову атаку. «Менше ніж за тиждень, починаючи з 6 березня, тільки на Бахмутському напрямку нам вдалося знищити понад 1100 солдатів супротивника, безповоротна втрата Росії прямо там, під Бахмутом», — стверджував Зеленський. Також у статті йшлося, що українські сили також зазнають втрат, зокрема, росіяни повідомили, що за 24 години вбили понад 220 українських солдатів. «Проте жодна з цих цифр не може бути перевірена незалежно», — йшлося у тексті.

Тобто The Time не писало про надмірні й приголомшливі втрати в ЗСУ. Журналісти лише описали, що Україна й Росія повідомляють щодо втрат противника. Проте такі фейки потрібні Росі задля створення видимості, що ситуація на фронті постійно погіршується, а українська армія слабка й небоєздатна.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join