Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні нібито запроваджують «бронювання» генераторів на потреби Нацполіції і ТЦК та СП в українських крамницях

Російські пропагандисти публікують фото нібито одного з магазинів побутової та професійної техніки німецького бренду Kacher в Україні. І дописують, що в крамниці начебто розмістили оголошення: «Генератори не продаються. Все заброньовано на потреби Нацполіції і ТЦК та СП».

Аналітики VoxCheck дописують, що ця світлина — фейкова. Сам скриншот узяли  з відео магазину Kacher у Кам’янці-Подільському, потім відредагували та додали інформацію про буцімто бронювання генераторів. А насправді на постері реклама пилососів.Ролик опублікували на сторінці в тіктоці магазину з Кам’янця-Подільського.  На те, що пропагандисти взяли кадр саме з цього відео, вказують ракурс зйомки, однакове розташування пилососів та дизайн плитки на підлозі тощо. 

Отже, про жодне «бронювання» генераторів не йдеться. 

Ліворуч — оброблена світлина; праворуч — оригінальне відео з тіктоку
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join