Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні нібито просять користувачів підтвердити свій вік у телеграмі

У анонімних телеграм-каналах пишуть, що «українська влада» нібито вимагає власників телеграм-каналів підтвердити вік, аби увійти в акаунт. У публікації пишуть, що без такої перевірки буцім неможливо зайти в акаунт користувача. Це — брехня. 

Аналітики VoxCheck опрацювали цей кейс і дійшли до висновку, що така інформація не відповідає дійсності — у Телеграмі не потрібно підтверджувати свій вік для входу в акаунт. Це частина «клікбейтної» реклами, де нібито під приводом зміни у користуванні Телеграму, користувачам пропонують перейти за посиланням, «аби дізнатися більше».

Наприклад, фахівці зафіксували цю рекламу у телеграм-каналі «Киевский движ» і у низці інших. І Користувач натискає кнопку і переходить за посиланням до телеграм-каналу, що замовив рекламу.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join