Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure В Росії підготували методичку із поширення фейків про Україну

Так званий посібник поширюють в анонімних телеграм-каналах. На нього звернув увагу Центр протидії дезінформації при РНБО. У посібнику відзначають чотири основні правила створення фейків: він повинен бути банальним та з ноткою абсурду; фейк має містити потужний меседж і залишати простір для власних фантазій; має враховувати місцеві особливості та багаторазово повторюватись.

У Центрі закликають не піддаватися на інформаційні провокації та не пересилати в чати або в особисті повідомлення неперевірену інформацію з анонімних джерел. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join