Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські біженці розгромили гуртожиток у німецькому місті Бамберг.

Про це повідомили у телеграмканалі Новини Росії. У дописі прикріплене відео з коментарем, що воно ілюструє «як живуть та чим займаються українські біженці». Нібито українці розгромили гуртожиток, в якому їх прихистили, викрали побутову техніку та продукти харчування. Але це не так.

На відео справді гуртожиток для біженців у німецькому Бамберзі. Однак українці там не проживали. Більше того — ні керівники закладу, ні місцева поліція не знають про випадки вандалізму чи крадіжки, пов’язані з українськими біженцями. Як розповідають німецькі фактчекери, на хвилинному відео двоє людей розмовляють російською і знімають стан понівеченого помешкання. Проте на відео немає жодної згадки, що це саме українські біженці влаштували погром. Російська пропаганда поширює такі меседжі, щоб налаштувати громадян інших країн проти українців. Мовляв, допомагати українським біженцям не варто, вони невдячні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join