Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українська влада нібито хоче отруїти воду на Херсонщині

Пропагандистські ресурси поширюють заяви російських окупантів про те, що «київський режим» нібито планує використати хімічну та бактеріологічну зброю для отруєння водойм у Херсонській області. Мовляв, заява базується на «свідченнях» українських військовополонених. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Ці твердження – чергова вигадка Росії, спрямована на продовження російської дезінформації про зброю масового ураження, яку нібито готується застосувати Україна. Цей наратив використовувався ще на початку повномасштабного вторгнення, коли Москва поширювала фейки про «американські біолабораторії», щоб виправдати свої агресивні дії. Наразі російські спецслужби генерують нові фальшиві заяви про «хімічну» та «бактеріологічну» загрозу.

Так звані «свідчення» українських військовополонених, на які посилається російська пропаганда, зазвичай або вигадуються, або отримуються під тиском, що є часто використовуваним інструментом Росії. Заяви про «отруєння води» в Херсонській області не мають жодних підтверджень.

Метою поширення цього фейку є дискредитація України на міжнародній арені, створення уявної «загрози» з боку Києва і залякування мешканців тимчасово окупованих територій. Це спроба підірвати довіру до України та її західних союзників, представивши українську владу як агресора, готового до використання зброї масового ураження.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join