Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Україна заборонила в’їзд міністерці закордонних справ Бельгії через її поїздку до Криму

Російські ЗМІ з посиланням на українське видання «Європейська правда» пишуть, що новій очільниці міністерства закордонних справ Бельгії Аджі Лябіб заборонили в’їжджати в Україну через поїздку до Криму. Наприкінці липня 2021 року Аджа Лябіб, будучи на той час тележурналісткою, їздила на фестиваль «Глобальні цінності», який тоді проходив у Севастополі під курируванням дочки Путіна Катерини Тихонової.

Насправді у статті «Європейської правди» з назвою «Ефект Додона. Як очільниця МЗС Бельгії відмовляється перепросити за візит в окупований Крим», не йдеться про те, що Україна не пускає на свою територію Аджу Лябіб. Однак Україна очікує від Лябіб вибачень за незаконне відвідування окупованого Криму.

Автор матеріалу Сергій Сидоренко зазначає, що Лябіб полетіла до Криму через Росію, таким чином порушивши українське законодавство. Цей візит фінансувався приймаючою стороною – Росією. Після повернення до Бельгії Аджа Лябіб ще й вдалася до заяв, які ставлять під сумнів приналежність Криму Україні. Тоді практично ніхто не звернув увагу на цю подію. Однак після того, як колишня тележурналістка стала новою головою Міністерства закордонних справ Бельгії, факт незаконного відвідування Криму не може залишатися непоміченим. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join