Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна передає Німеччині зразки крові «слов’янського етносу»

Цю заяву поширює російське міністерство закордонних справ. Постійний представник РФ при відділенні ООН та міжнародних організаціях у Женеві Геннадій Гатілов заявив: «Документи підтверджують факт реалізації Німеччиною в Україні власної воєнно-біологічної програми. Її метою є вивчення в умовах Східної Європи потенціалу смертельно небезпечних захворювань, таких як конгокримська геморагічна лихоманка». Росія давно дезінформує світ про те, що в Україні розробляють біологічну зброю. Насправді неможливо створити «етнічну зброю». По-перше, у світі не існує біологічної (та й будь-якої іншої) зброї, яка б вражала лише певний етнос — наука і технологія не так далеко просунулися, і вчені не очікують проривів у цьому напрямку в найближчому майбутньому. І жодна зброя, жодна хвороба не зможе відрізнити ДНК українців від ДНК російських, оскільки відмінності хоч і є, але незначні: генетично європейці однорідні, серед них виділяються близько чотирьох підгруп, до яких можуть входити представники абсолютно різних етносів (наприклад, балтійські народи, російські , українці, білоруси та поляки входять до однієї підгрупи). Читайте детальніше про те, як Росія дезінформує українців та світ про біологічну зброю у матеріалі Гали Скляревської «Как Украина (по мнению России) «готовит биологическое оружие» из блох, комаров и ящериц».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join