Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна блокує у портах десятки іноземних цивільних суден

Російська пропаганда поширює фейкові повідомлення, що Україна нібито блокує десятки іноземних цивільних суден у своїх портах. Як пише StopFake, за даними Міжнародної морської організації, станом на 30 березня в українських портах і водах через російську війну заблоковано 86 торгових суден і приблизно 1000 моряків. Раніше в Міжнародній морській організації заявили, що саме Росія, а не Україна, нападає в Чорному та Азовському морях на комерційні судна, торгові судна та пошуково-рятувальні кораблі. Заступниця Державного секретаря США Венді Шерман підтвердила 29 березня факти нападу Росії на цивільні іноземні судна в Чорному морі. За її інформацією, Росія також розбомбила щонайменше три цивільні кораблі, які перевозили товари з портів Чорного моря.

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join