Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У магазинах в Києві закінчуються продукти

Таку інформацію поширюють російські пропагандисти та як доказ наводять фото пустих полиць. Це не відповідає дійсності.

По-перше, у підписі до фотографій не зазначено, що це за магазин і коли її зробили.

По-друге, 10 жовтня у Києві повітряна тривога тривала з 6:47 до 12:24 і розпочалася знову о 15:14. У цей час всі магазини зачинені та не обслуговують покупців.

По-третє, «Детектор медіа» у перерві між оголошеннями про небезпеку відвідав один із супермаркетів Києва на лівому березі міста і переконався, що всіх продуктів вдосталь, немає жодної пустої полиці, на касах немає черг. Також працюють банкомати, є можливість зняти готівку і купити продукти в кіосках.

Мета тез про брак харчових продуктів – залякування, сіяння паніки та страху. У дні, коли Росія масово атакує ракетами Україну, варто особливо ретельно перевіряти інформацію, не вірити анонімним каналам і попри все зберігати спокій. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join