Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Києві закликають відмовитися від метро, бо це спадщина Радянського Союзу.

У соцмережах поширили інформацію, що в Києві буцімто закликають відмовитися від метро, бо це спадщина Радянського Союзу. До таких дописів додають фото зі стікерами, які містять цей заклик та нібито розклеєні в метро.

Фактчекери з Mythdetector повідомили, що ці стікери дофотошопили до оригінальних фото, які Київський метрополітен опублікував 12 травня 2021 року та 6 червня 2022 року. «Порівнюючи одну з поширених фотографії та фотографію Київського метрополітену опубліковану 6 червня, можна помітити одну й ту саму людину у темній куртці та кепці. На оригінальній фотографії чітко видно, що на колоні немає наклейки із закликами відмовитися від метро», — йдеться в повідомленні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join