Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У країнах ЄС показують мультфільм про «українців-поросят»

У соцмережах поширюють ролик, де українці «просять прихистку» у країнах-членах Євросоюзу і НАТО, при цьому всі троє учасників представляються у свинячій подобі. За сюжетом США виявляються м’ясником, який нажився на біді поросят. «Які круті мультики в ЄС», — коментують пропагандисти. Це — неправда. 

Аналітики VoxCheck дослідили кейс і встановили, що так званий мультфільм — відеофейк. Адже насправді це анімація казки, на яку пропагандисти наклали текстовий супровід. 

За пошуком за ключовими словами у YouTube вдалося встановити, що анімаційний ролик ще у 2020 році створив користувач із ніком Frame Order. Автор створює розважальні анімації за мотивами відомих фільмів та казок із використанням чорного гумору.

В оригінальному відео відсутні написи про Україну, НАТО, ЄС, на відміну від пропагандистського «мультфільму».  

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join