Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Харківській лікарні №28 українські військові влаштували склад артилерії.

Таку інформацію поширили російські пропагандистські ЗМІ. Зокрема, видання RT. У повіомленнях йдеться, що у Харкові українські військові розмістили артилерію та РСЗВ у міській лікарні №28. У своїх текстах журналісти посилаються на слова начальника Національного центру управління обороною Росії генерала-полковника Михайла Мізінцева. Проте це — фейк. Журналісти Харківського антикорупційного центру звернулися за коментарем до міської ради й там слова Мізінцева заперечили й назвали їх нісенітницею. Нещодавно схожа інформація про склади зброї поширювалася й про інші лікарні міста. У Департаменті охорони здоров’я Харківської міськради також зазначили, що армії та тероборони в медичних установах Харкова немає. Нагадаємо, російська пропаганда вже не вперше вигадує історії про склади зброї в Україні розміщені на цивільних об'єктах. Зокрема, в лікарнях, школах, торгових центрах. Днями фейк про розміщення вогневих точок у одеських школах спростував голова Одеської ОВА Сергій Братчук.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join