Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Донецьку в полоні утримують українця з нацистськими татуюваннями.

У прокремлівських телеграм-каналах поширюють фото буцімто з медогляду в окупованому Донецьку, на якому зображено нібито полоненого українського бійця, який має татуюваннями з нацистською символікою. Цей фотофейк розповсюджують з меседжем «про нацизм в Україні».

На це звернув увагу журналіст Денис Казанський. Насправді саму світлину зробили ще в 2005 році. Цю ілюстрацію російська пропаганда вже використовувала в 2014 році, у матеріалі про нібито «добровольця "Азову" та новобранців української армії». З того часу це фото виринало ще в декількох матеріалах росЗМІ та соцмережах.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join