Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Спростування заяви Харківської ОВА, ніби за відмову евакуйовуватися відключатимуть водопостачання

У російських медіа з посиланням на заяву так званого «представника військової адміністрації Харківської області» поширюють інформацію, що українська влада нібито відключає воду та електрику в тих жителів Харківської області, які відмовляються від «примусової евакуації». 

«Українська влада відновила насильницьку евакуацію населення в Куп’янському районі Харківської області, місцевих жителів, які не бажають їхати, відключають від води, світла та газу», — пишуть пропагандисти. 

Однак про те, що українська влада нібито має намір відключати електрику, газ і воду тим, хто відмовляється від евакуації, заявив обвинувачений у колабораціонізмі представник російської окупаційної адміністрації в Харківській області Євген Лісняк. У російських медіа його  називають «заступником голови військово-цивільної адміністрації Харківської області з оборони та безпеки».

Відомо, що Євген Лісняк до 2014 року жив у Харкові та працював у міліції у званні молодшого лейтенанта. З 2015 до 2022 року він жив в окупованому Луганську, де й працював у так званому «Міністерстві внутрішніх справ». У квітні 2023 року Служба безпеки України заочно повідомила про підозру Лісняку в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території. 

10 травня 2024 року російська армія розпочала наступ на півночі Харківської області. У звʼязку із загрозою життю і здоровʼю місцевим жителям того ж дня з міста пришвидшилася евакуація населення.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join