Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Шахраї видурюють гроші в українців запевняючи, що кожен житель України може отримати компенсацію ПДВ від 7000 гривень

Повідомлення про те, що українці можуть повернути собі сплачений ними ПДВ шириться у соціальних мережах. Зокрема, у фейсбуку. Повідомлення такого змісту з'являються в мережі вже не вперше. У дописі, який рекламується у фейсбуку, сторінка під назвою UA News із краденим брендуванням ТСН повідомляє, що «кожен житель України може отримати компенсацію ПДВ від 7000 до 90 000 гривень». А для того, аби отримати гроші, потрібно перейти за посиланням і натиснути «отримати компенсацію».

«Далі вас запевняють, що ви знаходитесь на офіційному сайті вповноваженого підрозділу по фінансовому захисту населення – ЄКЦ ПНГК. Напевно, мається на увазі Єдиний Компенсаційний Центр Повернення Невиплачених Грошових Коштів, якого в Україні не існує! Шахраї займаються фішингом, адже просять вказати email і останні шість цифр номеру банківської картки, якою ви користуєтесь найчастіше. Звісно, якщо часто користуєтеся — на ній, скоріше за все, є кошти. Метою такої схеми є виманювання персональних конфіденційних даних. Скоріш за все, вказавши ці дані, наступний крок — ввести термін дії картки і CVV2 код. Таким чином зловмисники отримають доступ до усіх коштів на рахунку», — пишуть фактчекери проєкту «Брехунець».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join